היבטי מיסוי בארה"ב

תאריך

יחסי ישראל- ארה"ב

היחסים העמוקים והמיוחדים בין ישראל וארצות הברית, שנחשבת לידידה הגדולה והחשובה ביותר של ישראל, מהווים אבן יסוד במדיניות החוץ של ישראל. ארצות הברית נתפסת כבעלת ברית עיקרית בזירה הבינלאומית, וקשריה האמיצים עם ישראל מקיפים תחומים רבים וחשובים להבטחת עתיד ביטחונה הצבאי והכלכלי של ישראל.

יחסי הסחר בין ישראל וארה"ב מתנהלים במסגרת הסכם סחר חופשי שנחתם ב-1985, ההסכם הראשון מסוגו שחתמה ארה"ב עם מדינה זרה, והוא מסייע משמעותית לכלכלת ישראל. ארה"ב היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ישראל ומהווה את הגוש הכלכלי השני בגודלו (לאחר האיחוד האירופי) שאיתו מקיימת ישראל קשרי סחר.

מעבר לכך, התחום של מיסוי בארצות הברית רלוונטי במיוחד לישראלים ועסקים הפועלים בזירה האמריקאית. הבנת החקיקה האמריקאית, אמנות המס בין המדינות, והחובות הנלוות היא קריטית לשמירה על תאימות משפטית ולמיצוי הפוטנציאל הכלכלי של הפעילות בארה"ב.

בשנת 2023, ישראל נכנסה לתוכנית הפטור מוויזה לארה"ב, מה שיאפשר חופש תנועה וגישה נוחה יותר לישראלים בכניסה לארה"ב. תוכנית זו תאפשר לחברות ישראליות להרחיב ביתר קלות את חשיפתן וקשריהן עם השוק האמריקאי, ותעודד השקעות ושיתופי פעולה שונים.

כלכלת ארה"ב והפעילות העסקית

כלכלת ארצות הברית, הגדולה והמשפיעה בעולם, נשענת על מגוון רחב של מגזרים ותעשיות, כולל טכנולוגיה, פיננסים, בריאות, תעשייה, שירותים ומסחר. הכלכלה האמריקאית מאופיינת בדינמיות וחדשנות, המונעות על ידי השקעות מתמשכות במחקר ופיתוח, חינוך מתקדם ותשתיות מודרניות. היבטים אלו מסייעים לייצר סביבה עסקית תחרותית ותומכת בחדשנות.

בתוך כך, התחום של מיסוי בארה"ב מהווה היבט חשוב לכלכלה האמריקאית ולעסקים הפועלים בה. חקיקת המס הפדרלית והמקומית בארה"ב מורכבת ומשפיעה על יחידים וחברות מקומיות ובינלאומיות, מה שמחייב תכנון מס קפדני והתאמה רגולטורית.

ארה"ב מהווה מרכז כלכלי גלובלי המושך אליו השקעות זרות ומשמשת כזירה בינלאומית לסחר והשקעות. חברות רבות מרחבי העולם בוחרות להקים סניפים ונציגויות בארה"ב כדי ליהנות מהזדמנויות עסקיות ומרשת קשרים ענפה, ובכך לחזק את מעמדן בשוק הבינלאומי.

 

הסכמים בילטרליים ומולטילטרליים בין המדינות

בשנים האחרונות נחתמו מספר הסכמים הדדים בין ישראל לארה"ב, שמטרתם לחזק ולהעמיק את השיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות:

  1. הסכם הסחר החופשי– שנכנס לתוקפו ב1985 שמכסה את כל מוצרי התעשייה ומעניק הטבות שונות בתחום החלקאות.
  2. הסכם חקלאי-שנכנס לתוקפו ב2004.
  3. אמנת מס– האמנה למניעת כפל מס בין ארה"ב לישראל נחתמה בשנת 1975, ונכנסה לתוקף ב- 01/01/1995.

 

אמנה המולטילטרלית ה-MLI

זהו כלי חדשני שפותח על ידי ארגון ה-OECD לתיקון ושיפור האמנות הבילטרליות למניעת כפל מס. האמנה מאפשרת לקחת הוראות סטנדרטיות וליישם אותן באופן אוטומטי בכל האמנות הרלוונטיות בין מדינות החותמות, מה שמבטיח שיתוף פעולה מוגבר וקוהרנטיות בינלאומית בנושאי מיסוי.
ישראל חתמה על האמנה ב2017 ואשררה אותה ב2019 וארה"ב לא חתמה כלל על הmli.

 

תושבות לצרכי מס בארה"ב

תושבות של יחיד –

  1. מבחן החזקה ב"גרין קארד" (תושבות קבע).
  2. מבחן הנוכחות המשמעותית- לצורך קביעת מעמד התושבות לצורכי מס בארה"ב נעשה שימוש במבחן כמותי המחייב שהות במדינה למעלה מ-31 ימים בשנה השוטפת ובנוסף שהות של מעל 183 ימים בתקופה של 3 שנים הכוללת את השנה השוטפת.

יחיד אשר לפי האמור לעיל נחשב לתושב שתי המדינות, אזי תושבתו תקבע לפי המבחנים הבאים (המבחנים אינם      מצטברים אם נתקבלה הכרעה אין לעבור למבחן הבא):

  1. בית קבע – בעלות או שכירות של דירה לפי קריטריונים מוגדרים.
  2. מרכז האינטרסים החיוניים- בחינת האינטרסים האישיים והכלכליים של היחיד.
  3. אזרחות.

תושבות של תאגיד-

יחשב כתושב מס בארה"ב כאשר הוא הוקם תחת החוק האמריקאי.
במידה וחבר בני אדם הינו תושב שתי המדינות המתקשרות, התושבות תקבע בהסכמה הדדית בין הרשויות.

מערכת המס והמיסוי בארה"ב

מס הכנסה: מס פרוגרסיבי של 10%-37% אשר נקבע על פי ההכנסה החייבת והסטטוס המשפחתי של העובד.
מס חברות:
שיעור של 21%.
מס רווחי הון:
שיעור של 0%-20% שיעור מוטב תלוי למשך זמן ההחזקה של הנכס (קצר או ארוך).
מס ריבית:
שיעור של פטור עד שיעור מס שולי החל על יחיד.
מס הכנסות מדיבידנד:
שיעור של פטור עד שיעור מס שולי.

מס ירושה ועיזבון בארה"ב-

מס ירושה: נע בין 18%-40% בצורה פרוגרסיבית כתלות בשווי העיזבון.

מס עיזבון: בארצות הברית הינם מהגבוהים בעולם.

עיזבונות של אזרחים אמריקאים פטורים מתשלום מס עיזבון עד לסכום של 11.2 מיליון דולרים. לעומת זאת, עיזבונות של אזרחים זרים המוחזקים בארצות הברית פטורים מתשלום המס עד לסכום של 60 אלף דולרים בלבד, ושיעור המס שיחול עליהם עומד על 35%.

מיסוי בארצות הברית הוא מהמורכבים ביותר, אך גם מהחשובים ביותר, במיוחד לאור היקף תופעת ההגירה של ישראלים לארה"ב והיקף ההשקעות של ישראלים בנכסי נדל"ן או בחברות אמריקאיות. לכן, מומלץ להיעזר בייעוץ מקצועי כדי לנווט את האתגרים הללו בצורה מיטבית.

רילוקשיין לארה"ב

רילוקשיין לארה"ב טומן בחובו יתרונות רבים, ויכול להוות צעד משמעותי לחיים איכותיים ומלאי הזדמנויות.

היתרונות המרכזיים של מעבר לארצות הברית כוללים: אוכלוסייה יהודית הגדולה בעולם, כלכלה חזקה עם הזדמנויות תעסוקה רבות, מערכת חינוך מובילה, מגוון תרבותי עשיר, שפע של אטרקציות ופעילויות פנאי וסביבה המקדמת יזמות וחדשנות. כמדינת מהגרים, אזרחי ארצות הברית גם ידועים כחברה פתוחה שמקבלים מהגרים חדשים בשמחה.

אשרות ויזה: כדי לעבור לארה"ב למטרות עבודה, לימודים או מגורים, יש צורך באשרת ויזה מתאימה. הסוגים הנפוצים של אשרות עבודה כוללים:

ויזת: H-1B לאנשי מקצוע בתחומים ייחודיים המחזיקים בכישורים מיוחדים.

ויזת: L-1 לעובדים המועברים בתוך החברה מאחד מסניפיה מחוץ לארה"ב.

ויזת: E-2 למשקיעים ולעובדים של חברות בהן הם משקיעים סכום משמעותי.

גרין קארד: אשרת תושבות קבע, המאפשרת לגור ולעבוד בארה"ב ללא הגבלות.

העברת כספים מישראל לארה"ב

סעיף 170 לפקודת מס הכנסה מתייחס לחובת ניכוי מס במקור מתושב חוץ-

העברת תשלום בין ישראלי לתושב חוץ חייבת בניכוי 25% מסך העברה מיחיד ושיעור מס חברות בגין העברה לחברה. ישנם תנאים ספציפיים בהם ניתן להמציא פטור נקודתי מניכוי מס או הקטנת הניכוי במקור.

ישויות עסקיות בארה"ב

  • בעלות יחיד- צורת התאגדות עסקית בה אדם אחד בלבד הוא הבעלים והמנהל של העסק. מדובר בסוג ההתאגדות הפשוט והנפוץ ביותר בארה"ב. בעל העסק הוא הבעלים הבלעדי של הנכסים, ההכנסות וההוצאות של העסק. כל הרווחים שייכים לבעלים, אך כך גם כל ההתחייבויות והחובות.
  • שותפות מוגבלת- כוללת שני סוגים של שותפים – מוגבלים, שאחריותם מוגבלת להשקעתם הפיננסית, וכלליים, שנושאים באחריות בלתי מוגבלת לכל החובות.
  • חברה בערבון מוגבל- חברה בה ההון הרשום מושקע על ידי בעלי המניות, שאחראיים רק לחלקים שלא שולמו מהונם .
  • C COPR– חברה בע"מ. המיסוי של החברה נעשה בנפרד מהמיסוי של בעליה- שיעור מס אחיד.
  • S CORPתחילה תמיד התאגיד יהיה CCOPR ורק לאחר 75 ימים יהיה ניתן להפוך אותו ל-S CORP. בעלי המניות תמיד יהיו חייבים להיות ישראלי שמחזיק בגרין קארד או בויזה מיוחדת. כאן הכוונה אל חברה שקופה שהכנסותיה מחויבות במס בידי בעלי המניות. תאגיד זה יצטרך לדווח על הכנסות החברה בסיום כל שנת מס. אך לחברה אין חבות מס. לעומת זאת, בעלי המניות של החברה יהיו חייבים בדיווח הכנסותיהם מהתאגיד ותשלום מיסוי לרשויות ארצות הברית בהתאם  לשיעורי המס שלהם בדוחות האישיים.


תמריצים והטבות מס בארה"ב

  • הקלה מס מהכנסה זרה: אזרחי ארה"ב המרוויחים הכנסה ממקורות זרים נהנים ממספר אפשרויות להפחתת חובות המס שלהם ולהימנעות ממיסוי כפול. בין המנגנונים המרכזיים העומדים לרשותם ניתן למנות את אי הכללת ההכנסה הזרה FEIE ואת אשראי מס חוץ FTC.
  • הקלת מס מהכנסה מנכסי קניין בלתי מוחשיים שמקורם בחו"ל- נגנון שנועד לעודד חברות אמריקאיות לשמור על הקניין הרוחני שלהן בתחומי ארה"ב ולנצל אותו להכנסות בינלאומיות. ההכנסות מהנכסים הבלתי מוחשיים שמקורם בשווקים בינלאומיים זכאיות לשיעור מס מופחת משמעותית (כ-13.125% במקום 21% הרגילים על רווחי תאגידים.
  • אמנת מס: משקיעים ישראלים נהנים מפטור ממס רווחי הון בישראל על השקעות בארה"ב, כמו גם מפטור מתשלום מס הכנסה בישראל על הכנסות מהשקעות אלו.
  • זיכוי מס חוץ: בעוד שה-FTC הוא הוראה כללית, אמנות מס בין מדינות לעיתים קרובות מבהירות ומשפרות את היכולת לתבוע זיכויים אלו. אמנות אלו כי המיסים ששולמו במדינה הזרה יוכרו ויינתן זיכוי כנגדם על חבות המס בארה"ב על אותה הכנסה. הןמספקות הגנה נוספות מפני מיסוי כפול.
  • נהלי הסכמה הדדית: אמנת המס כוללת הוראות לניהול הסכמה הדדית MAP שמטרתן ליישב סכסוכים הנובעים מכפל מס או מפרשנות שונה של סעיפי האמנה. תהליך ה- MAP מאפשר לרשויות המס משתי המדינות המעורבות לנהל משא ומתן ולהגיע לפתרון מוסכם לבעיות שצצות, ובכך להבטיח שהנישום לא ייחשף לחיוב מס כפול או לא הוגן על ידי שני תחומי השיפוט. תהליך זה מספק לנישומים הגנה נוספת ומסייע לשמור על עקרון הצדק במיסוי בינלאומי.

 

לסיכום

ההזדמנויות העסקיות והכלכליות בין ישראל לארה"ב הן רבות ומגוונות, אך הן מלוות גם במורכבויות מיסוי שדורשות הבנה מעמיקה והכוונה מקצועית. בין אם מדובר בתושבות מס, אמנות למניעת כפל מס, השקעות בנדל"ן, רילוקיישן או תמריצי מס שונים, חיוני לקבל ייעוץ ממומחה במיסוי בינלאומי כדי לנווט בצורה נכונה ויעילה בתוך מערכת המס האמריקאית.

אנו מזמינים אותם לפנות למשרדנו, המתמחה בתחום המיסוי הבינלאומי ובעל ניסיון רב בתכנוני מיסים.

לפרטים נוספים ולסיוע מוזמנים ליצור קשר

אלעד נעמן יועצים

מאמרים באותו נושא

ניתוק תושבות מס

מתכננים לעזוב את ישראל? כך תעשו זאת נכון ותמנעו מתושבות מס כפולה. בהמשך למאמר הקודם שפרסמנו בתאריך ה-21.3.2023 בנושא "מס יציאה" (להלן קישור למאמר), במאמר

קרא עוד »

היבטי מיסוי בקפריסין

יחסי ישראל – קפריסין היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לקפריסין נקבעו באופן רשמי עם הכרזת העצמאות של קפריסין בשנת 1960. מאז כינון היחסים בין המדינות, הקונסוליה

קרא עוד »
דילוג לתוכן