הצעה לתיקון פקודת מס הכנסה בנוגע לנכסים דיגיטליים

תאריך

בתאריך 10 בנובמבר 2024 פרסם משרד המשפטים תזכיר לתיקון פקודת מס הכנסה, המתמקד בנכסים דיגיטליים. מטרת הצעת החוק היא ליצור וודאות רגולטורית בכל הנוגע למיסוי פעילות כלכלית הקשורה בנכסים דיגיטליים.


רקע

תזכיר החוק מתווה את ההגדרה של "נכס דיגיטלי" בפקודת מס הכנסה, ומוסיף כללים לקביעת מקום הפקת רווח ההון במכירת נכס דיגיטלי. ההסדרה נועדה לקדם ניהול סיכונים של המערכת הכלכלית וליצור יציבות בשוק עבור משקיעים, צרכנים ועסקים הפועלים בתחום זה. תיקון החוק מהווה צעד חשוב להסדרת התחום והמיסוי הנלווה אליו.


עיקרי הצעת החוק

הגדרת "מטבע חוץ"
בהצעה התווספה ההגדרה של המונח "מטבע חוץ", כך שיכלול רק מטבעות שהונפקו על ידי רשויות מוניטריות של מדינות זרות. כלומר, גם אם נכס דיגיטלי משתמש כהילך חוקי במדינה אחרת, אך לא הונפק על ידי הרשות המוניטרית, הוא לא יוכר בישראל כמטבע חוץ ולא ייהנה מהפטורים הרלוונטיים למס.

הגדרת "נכס דיגיטלי"
ההצעה קובעת כי נכס דיגיטלי ייחשב לנכס הוני לצרכי מיסוי רווחי הון, למעט במקרים בהם הפעילות בו תיחשב כפעילות פירותית. הגדרה זו מוציאה מכלל זה מטבע ישראלי, מטבע חוץ, וכן ניירות ערך.

כללים לקביעת מקום הפקת רווח ההון
הוספו כללים לקביעת מיקום הפקת רווח ההון בנכסים דיגיטליים, לצורך חיוב במס.
על פי ההצעה:
1. מוכר הנכס היה תושב ישראל בעת הרכישה.
2. הנכס משקף זכות לנכסים בישראל.
3. הנכס הדיגיטלי מייצג במישרין או בעקיפין זכות בחבר בני אדם תושב ישראל.

לסיכום

תיקונים אלה נועדו לייצר בהירות וודאות בכל הנוגע למיסוי פעילות כלכלית באמצעות נכסים דיגיטליים, בהתאם לכללים הקבועים כיום עבור נכסים הוניים.

לפרטים נוספים, פנו למשרדנו

אלעד נעמן יועצים

 

עוד בנושא של נכסים דיגיטליים

מאמרים באותו נושא

חקיקה – מיסוי קריפטו

לקראת חוק ההסדרים הקרוב פורסם באתר הכנסת, בתאריך ה-31.1.2023, קובץ החלטות הממשלה (להלן: "הצעת הממשלה"), העתידות להיות מאושרות במסגרתו. הפרסום מהווה טיוטה ראשונית בלבד. בהצעת

קרא עוד »
דילוג לתוכן